Bra svenska fiskevatten

För alla som vill fiska i Sverige är möjligheterna för detta alldeles ypperliga. Med en över 250 mil lång kuststräcka och nästan 100 000 sjöar är Sverige en i mångt och mycket idealisk plats för den söker bra vatten att fiska i. Beroende på var i landet man väljer att fiska finns det en rad olika arter som är möjliga att få på kroken.

Svenskt fiskevatten

Befinner man sig i Skåne eller Blekinge är möjligheterna till bra fiske i både hav och insjö goda. I Öresund och framför allt i vattnen kring Ven går det bland annat bra att hitta fisk som horngädda, torsk, gråsej och makrill. Längs med kusterna i östra delarna av Skåne är det lax och havsöring som gäller. Det mest kända och även det bästa fiskevattnet i Blekinge är Mörrumsån, där man i juni månad fiskar de allra största laxarna. En annan del av landet som bjuder på riktigt bra fiske är så klart västkusten, där man hittar bland annat torsk, makrill, sej och dylikt. Utöver det bjuder även Västkusten på både hummer och krabba för den som är intresserad av skaldjur.

svenskt vatten

Vill man ha bra insjöfiske är det så klart någon av de stora sjöarna, Vänern, Vättern, Mälaren eller Hjälmaren som gäller. I bland annat Vättern hittar man inte mindre än 31 olika fiskarter så som insjölax, röding och gädda. En annan fördel med att fiska i någon av de stora sjöarna är att det för dessa krävs varken fiskekort eller någon annan form av tillstånd. Om man förutom själva fisket även är ute efter en riktigt härlig naturupplevelse ska man bege sig till Norrland för en fisketripp. I de många kalla och klara fjällsjöar finner man bland annat fjällrödingen, vilken trivs extra bra under kalla förhållanden. Givetvis bjuder ju som bekant även Norrland på en helt fantastisk natur med storslagna fjäll och öppna landskap. En bra guide till fiskevatten i Sverige hittar man på Sportfiskeguide.se. Här hittar man utförliga guider för vilka fiskar som nappar i respektive landskaps större vattendrag.