Fixa till båten

Vid en viss slags fiske är båten en viktig del av din utrustning. Om du till exempel tänker syssla med dörjning, draggrodd eller trolling måste du ha tillgång till en båt. Då är det bra att fundera på hur du kan fixa till din båt och vilken utrustning du behöver. Förutom prylar som kan öka dina chanser att få stora fångster, är det också viktigt att tänka på säkerhet och din bekvämlighet. Klicka dig vidare för att få information om fler produkter som kan vara bra att skaffa till båten.

Trolling

Vid dörjning, draggrodd och trollingfiske släpar du fiskedragen efter båten. Det är en fiskemetod som kan ge mycket fisk om det utförs på rätt sätt. Så en välutrustad båt ökar dina chanser. Vanligast är att låta en motor eller åror driva fram båten, men du kan också använda ett drivankare som trollingbroms. Andra bra tillbehör är spöhållare och sidoparavaner.

Elmotor

Något som verkligen revolutionerat fiske från fritidsbåt är utvecklingen av elmotorer. Förutom att motorn är tyst har den en del komponenter som gör att du kan koncentrera dig helt på ditt fiske och låta motorn sköta båtens framfart. Med nya GPS-teknik kan motorn till exempel kommunicera med ditt ekolod och därmed manövrera längs med djupkurvor eller specifika bottenområden. Styr gör du smidigt med din mobiltelefon.