Fisketips för nybörjaren

Alla måste vi ju börjar någonstans och när man är ny till något bör man alltid se till att skaffa sig en bra förståelse för grunderna innan man sätter igång. Detta kommer inte bara att leda till större framgångar utan även till mer nöje.

När ska man fiska?

Man kan i stort sett fiska i alla typer av väder och när som helst på dagen. Det är dock bra att veta att hög värme ofta får fiskarna att söka sig mot botten där det är som djupast och därmed svalare. Och på morgon och kvällen när det inte är lika mycket direkt solljus söker fiskarna sig ofta närmare land.

Vilket bete bör man använda?

Har man någonsin tittat i en fiskares låda full av beten kanske man fått uppfattningen att man behöver dussintals beten för att kunna fiska. Och medan det absolut finns mycket att välja mellan kan man många gånger även vända sig till klassiska beten som mask och majs. I slutändan beror det även på vad det är man fiskar och det är ofta värt att läsa på sig lite om vad olika fiskar nappar på innan man ger sig ut och fiskar för första gången.

Var bör man stå och fiska?

Positionen är alltid bra att tänka på när man fiskar. Det gäller ju att hitta en plats nära fiskarna och det kräver ju att man vet ett och annat om var fiskarna gillar att spendera sin tid. Något som ofta är bra att titta efter är vegetation som vass och näckrosblad. Detta betyder att fisken har ett bra gömställe och chansen att få fisk där ökar ofta. Det blir dock något annorlunda om man fiskar i strömmande vatten.