En fiskardröm

En lugn stund vid sjön

Att fiska är någonting alldeles speciellt. På våren kan du höra fåglarna jaga efter fisk över sjön och höra det kluckande ljudet av vattnets vågor. När dessa vårtecken visar sig är det svårt att hålla borta de trånande känslorna efter en lugn dag vid sjön med ett fiskespö i handen. Du kanske sitter alldeles själv och hittar ett inre lugn medan du fiskar, eller så kanske du och dina närmaste vänner delar denna fina stund ute i naturen.

Behåll lugnet året om

Det är allt för många av oss som är nedtyngda av stress. Vi är produktiva, effektiva och upptagna i dagens samhälle. Vad de flesta av oss dock saknar är ro i sinnet. Vi behöver alla en paus i vardagen för att kunna ladda batterierna och hålla vårt psykiska välmående i gott skick. Att bo intill en sjö innebär en frihetskänsla som är svår att slå. På vintern kan du sitta och titta på en spegelblank vattenyta, med ett fiskespö i handen, och det är ingenting som upptar din energi mer än tanken på när nästa fisk ska dyka upp. På nätet kan du säkert hitta ett hem som stödjer din passion för sjö och fiske. Visst är vi många som surfar och söker efter vår idyll vid vattnet.

Att vakna till bilden av en sjö

För en idyll är det verkligen med en liten västkustsuga som är som gjord för att sitta på trappen och rensa dagens fångst. Tänk dig tanken att vakna på morgonen, slå upp gardinerna och mötas av en utsikt av sjön utanför fönstret. Att gå ut när det är lite fuktigt i gräset och en slöja av dimma seglar över den blanka sjön. Ta med dig ett fiskespö till din plats intill sjökanten, och sitt och njut av solen som stiger över horisonten medan du gör det du alltid önskat – fiska., helst varje dag! Allt du behöver tänka på är när nästa fisk ska komma och mumsa på ditt bete.