Virka eller sticka egna raggsockar

Virkning är en härlig hobby som både är avslappnande och rolig. Precis som med andra handarbeten är har virkning positiva effekter på hjärnaktiviteten och den mentala hälsan. Studier visar att de som virkar regelbundet är lyckligare, mer avslappnade och är mer kreativa. Extra kul blir det när du lyckas virka användbara plagg som uppskattas av familj och vänner. Här får du tips om hur du kan virka eller sticka egna raggsockor.

Allt du behöver

Raggsockor är en utmärkt present till familj och vänner. De är varma och sköna vilket gör att de passar perfekt på fötterna på fisketurerna framöver. De är även mysiga att ha hemma vid den öppna spisen eller på skidsemestern. Du kan dessutom göra dem unika genom att välja exakt de färger som passar personen. Allt som behövs är fina garner och virknålar. Även när du ger dig ut för att fiska så har du ett par varma sockar som du kan ha i dina stövlar som håller dig varm under din fisketur.

Kom igång och virka

Att komma igång och virka raggsockor är enklare än vad du tror. Virkning har slagit igenom stort de senaste åren och allt fler nybörjare ger sig an och virkar klädesplagg och prylar. Det viktigaste är att du har tålamod. Låt det ta tid att lära dig grunderna i hur du gör maskorna. Snart kommer du få in snitsen och då kommer du se hur fina raggsockor du kan skapa.