Bra att ha med sig på ut i vildmarken

Vare sig man ger sig ut för att jaga, fiska eller bara vandra i naturen gäller det att komma rätt utrustad. Medan alla aktiviteter har sin specifika utrustning som man mer eller mindre behöver för att ens kunna utföra den, finns det även sådant som inte är nödvändigt men helt enkelt bra att ha. Här tipsar vi om några sådana saker.

Kamera

Att ta bilder ute i naturen kan ge riktigt fantastiska resultat. Man kan fota fångsten efter fisketuren, villebrådet man fällt eller häftiga vyer man stöter på under vandringen. Många kan nog klara sig bra med bara mobilen, men vill man ta riktigt snygga bilder är det bäst att ha med sig en riktig kamera. Titta förbi butiker som Cyberphoto inför nästa tur ut och hitta köp något som passar situationen.

Termos

Att den rätta temperaturen på saker och ting är inte alltid så enkelt. Men när det kommer till vätskor är ju lösningen ganska självklar. Oavsett om man är ute och pimplar mitt i vintern och vill ha varmt kaffe eller vandrar under högsommaren och vill dricka kallt vatten kan den enkla termosen komma till räddning. Det finns även riktigt moderna varianter som med vakuum kan hålla kalla drycker kall eller varma drycker varm upp till 24 timmar.

Ficklampa

Ficklampan finns säkert med på listan över saker nästan alla drar med sig när de ger sig ut och vandrar, men det är även något som jägaren och fiskaren kan dra stor nytta av. Beroende på årstid kan ljuset börja brista efter ett tag, men till och med mitt under sommaren finns det saker man ibland behöver sprida lite mer ljus över.

Mellanmål

Så fort man ägnar sig åt aktiviteter som kräver mer energi än man förbrukar till vardags kommer man snabbare bli hungrig. Och har man inte packat med sig något att äta kommer man snabbt att ångra det. Detta är en självklarhet för de som planerat att spendera mer än en dag ute, men även om man bara ger sig iväg ett antal timmar är det skönt att vara förberedd när hungern kommer smygandes.